Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Dit jaar brengen we eerst een bezoek aan het Château Lavaux-Sainte-Anne (Rochefort in Namen).

Bij aankomst worden we eerst verwacht in Pension Les 4 Lunes voor een koffie en een chocoladebroodje. Dit pension ligt in de buurt van het kasteel.

Aansluitend brengen we een gegidst bezoek aan het kasteel. De rondleiding zal ongeveer een uur duren.

Bekijk onderweg de 32 gemeubileerde en ingerichte kamers, die in de loop van het bezoek drie thema’s behandelen:

  • Het museum van het leven van de heren van Lavaux in de 17de eeuw laat zien hoe zij in hun tijd leefden in hun weelderige verblijf.

  • De kelders tonen het landelijke leven in Famenne, met de gebruiksvoorwerpen, dagelijkse gewoontes en typische feesten van einde 19de eeuw.

  • Op de eerste verdieping ligt het natuur- en jachtmuseum (vossenjacht, valkerij) met een indrukwekkende collectie opgezette dieren die de rijkdom van de fauna in Famenne toont.

Daarna is er de mogelijkheid om een vrij bezoek van een 20-tal minuten te brengen aan het vijvergebied. Deze ligt rondom het kasteel en bevat een vijver en moeras- en weidelanden.

Rond 13u willen wij dan naar het provinciaal domein van Fourneau Saint-Michel gaan. Dit is een gehucht en openluchtmuseum in de gemeente Saint-Hubert (Luxemburg). In de Auberge du Prévost krijgen we soep met brood geserveerd.

Nadien is er vrije tijd om het museum van het landelijke leven in Wallonië te verkennen (Le Museé de la Vie rurale en Wallonie). Het weerspiegelt de manier waarop de mensen vroeger leefden en werkten op het platteland. Het strekt zich uit over 40 hectaren en bevat een 50-tal gebouwen uit de 19de eeuw (kapel, school, kruidenierswinkel, drukkerij,…).

Kapel en schooltje – foto Jean-Pol GRANDMONT

Daarna vertrekken wij naar Gasthof Delicia in Riemst. Daar komen we aan rond 19u. Hier nemen wij nog een driegangenmenu: dagsoep, gebraad met champignons, groenten, frietjes of kroketten en als dessert een ijsje. Na de maaltijd vertrekken wij terug richting Hamont.

Aanbevolen artikels